joi, 11 iunie 2015




Asociatia Tottoro, iunie 2015

Finalizarea proiectului „Snoezelen, o abordare inovatoare”

Asociația Tottoro anunță finalizarea proiectului „Snoezelen, o abordare inovatoare”, implementat în perioada 15 iulie 2013 – 14 iunie 2015 de către Asociația Tottoro, în parteneriat cu Asociaţia P.A.V.E.L şi Asociația Internațională Snoezelen din Elveția. Proiectul Snoezelen, o abordare inovatoare”, este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Programul de Cooperare Elvețiano-Român este unul dintre programele de cooperare între noile țări membre ale Uniunii Europene. Toate aceste programe reprezintă contribuția Elveției la reducerea disparităților sociale și economice în Uniunea Europeană extinsă. Mai multe detalii despre program găsiți la link-ul http://www.swiss-contribution.ro/.

Proiectul “Snoezelen, o abordare inovatoare”  și-a propus să crească accesul copiilor cu nevoi speciale la servicii sociale, prin furnizarea de terapie Snoezelen, cu scopul de a creşte calitatea vieţii acestora şi de a promova incluziunea lor socială.
Pentru aceasta au fost instruiți 12 voluntari în furnizarea de terapie Snoezelen pentru două grupuri de beneficiari: 40 de copii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de Oncopediatrie din Institutul Oncologic „Prof.dr. Alex. Trestioreanu” din București și 60 de copii cu dizabilități intelectuale din două școli speciale din București. Pentru aceștia au fost asigurate 300 de sesiuni de terapie Snoezelen pe parcursul unui an. Instruirea voluntarilor a fost furnizată de către partenerul nostru elvețian, David Grupe, lector internațional de terapie Snoezelen, Președintele Asociației Internaționale Snoezelen Elveția.
În cadrul proiectului au fost amenajate două spaţii Snoezelen pentru terapie, cu expertiză din partea partenerului elvețian: două spaţii fixe (unul în secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic “Prof. dr. Alex. Trestioreanu”, pentru beneficiarii  Asociației P.A.V.E.L. şi unul la sediul Asociației TOTTORO), de asemenea, au fost achiziționate și echipamente mobile pentru utilizarea în cele două Școli Gimnaziale Speciale nr.1 și nr. 2 din București unde, s-au desfășurat sesiuni de terapie Snoezelen pentru elevii beneficiari. Totodată, 260 de copii bolnavi de cancer au avut acces la camera Snoezelen.
Pe parcursul proiectului Asociația Tottoro a devenit membră a Asociației Internaționale Snoezelen și a dezvoltat un blog cu informații din domeniu pe care vă invităm să-l vizitați (www.asociatiatottoro.blogspot.ro).
100 din copiii incluși în proiect care au beneficiat de cicluri complete de 15 sesiuni de terapie Snoezelen şi au fost monitorizați pe parcursul acestora formează lotul reprezentativ pentru cercetarea aplicată cu privire la beneficiile acestei terapii.
Obiectivele generale ale terapiei sunt: îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării psihice, conştientizarea și interacțiunea cu mediul, îmbunătățirea abilităţilor de viață, autonomie, îmbunătăţirea abilității de concentrare și a atenției, îmbunătăţirea abilităților de comunicare și cooperare.
Pe data de 12 iunie 2015, începând cu orele 17:00 este organizat seminarul de diseminare a rezultatelor proiectului și cercetării, eveniment la care sunt așteptați să participe cel puțin 30 de specialiști interesați de acest tip de terapie. La eveniment vor fi distribuite CD-uri care conțin integral cercetarea.Tot în cadrul acestui eveniment participanții vor putea lua contact cu mediul Snoezelen, în camera amenajată la Asociația Tottoro, din str. Fainari nr.45A, sector 2, București.
Dacă doriți să participați la seminar, vă rugăm să vă anunțați prezența la tel. 0751 088 396 (Laura Militaru).
Totalul costurilor eligibile ale proiectului este de 74 435.09 CHF din care 10% reprezintă contribuția implementatorilor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu