sâmbătă, 14 iunie 2014

Asociatia Tottoro are plăcerea de a vă invita miercuri, 18 iunie 2014, la ora 10:00 la evenimentul de lansare a camerei Snoezelen.
Camera Snoezelen de la Asociația Tottoro a fost amenajată în cadrul proiectului “Snoezelen,o abordare inovatoare” co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.
Proiectul “Snoezelen, o abordare inovatoare” este implementat de către Asociația Tottoro în parteneriat cu Asociația PAVEL și Asociația Internațională Snoezelen Elveția în perioada 15 iulie 2013 – 14 ianuarie 2014.
Proiectul are durata de 18 luni și își propune să crească accesul copiilor cu nevoi speciale la servicii sociale, prin furnizarea de terapie Snoezelen, cu scopul de a creşte calitatea vieţii acestora şi de a promova incluziunea lor socială.
Principalele activități ale proiectului sunt:
-       Amenajarea a trei spaţii Snoezelen pentru furnizarea a 300 sesiuni de terapie Snoezelen unui număr de 60 de copii cu deficiență de intelect (din Școlile Gimnaziale Speciale nr.1 și nr.5 din București) și 300 copii bolnavi de cancer internați sau în tratament ambulatoriu, în cadrul secției de Oncopediatrie din Institutul Oncologic „Prof.dr. Alex. Trestioreanu” din București.
-       Instruirea a 12 voluntari în furnizarea de terapie Snoezelen de către partenerul nostru elvețian, David Grupe, lector certificat de terapie Snoezelen, Președintele Asociației Internaționale Snoezelen Elveția, pentru două grupuri de beneficiari: 300 de copii bolnavi de cancer și 60 de copii cu dizabilități intelectuale
-       Participarea  beneficiarilor la cinci ateliere pentru îmbunătățirea abilităților de viaţă și creşterea incluziunii sociale, comune cu copii fără diagnostic.
-       O cercetare bazată pe datele obținute la sesiunile de terapie
-       Un seminar pentru diseminarea rezultatelor obținute în proiect
Obiectivele generale ale terapiei sunt: îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării psihice, conştientizarea și interacțiunea cu mediul, îmbunătățirea abilităţilor de viață, autonomie şi dezvoltare socială, îmbunătăţirea abilității de concentrare și a atenției, îmbunătăţirea abilităților de comunicare.
Totalul costurilor eligibile ale proiectului este de 74 435.09 CHF din care 10% reprezintă contribuția implementatorilor.
Evenimentul se adresează specialiștilor din domeniu interesați de terapia Snoezelen.

Agenda evenimentului:
10:00 - 10.10 – prezentarea Asociației TOTTORO – Președinte Vasilache Ana
10:10 – 10:20 – cuvânt în deschidere dna Marie-Louise Stoicescu, invitat special, în calitate de Coordonator Național de Program din cadrul SCO (Biroul Contribuției Elvețiene la București)
10:20 – 10.25 – prezentarea proiectului – Laura Militaru – coordonator proiect
10.25 - 10.45 – pauză de cafea
10:45 – 11.00 – impactul terapiei Snoezelen
11:00 – 11:30 – experimentare camera Snoezelen

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul 0751 088 396 sau prin e-mail la adresa  asociația.tottoro@yahoo.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu