luni, 24 martie 2014

CURS DE INSTRUIRE IN TERAPIE SNOEZELEN

Asociatia TOTTORO asigura instruirea in terapie Snoezelen a 12 voluntari, in cadrul proiectului "Snoezelen, o abordare inovatoare" co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman http://www.swiss-contribution.ro/
Asistenţa financiară elveţiană îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.
Suma alocată României în cadrul acestei asistenţe financiare este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul elveţian, iar cea a plăţii efective de 10 ani.  
Cursul se va tine in camera Snoezelen a Asociatiei TOTTORO in zilele de 29-30-31 martie 2014 si va fi sustinut de expertul Snoezelen elvetian, David Grupe, Presedinte al Asociatiei Internationale Snoezelen Elvetia, lector certificat ISNA Mse.
Cursul de instruire in terapie Snoezelen oferit prin proiect este certificat international.
Cei 12 voluntari instruiti vor oferi terapie Snoezelen gratuita unui numar de 100 beneficiari, copii cu deficiente severe de intelect si copii cu cancer.
Prin proiect sunt amenajate trei spatii Snoezelen, astfel:
  1.  la Asociatia Tottoro in str. Popa Nan 151, sector 3, Bucuresti
  2. la Asocatia PAVEL in Institutul de oncologie "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" - Fundeni
  3. o camera mobila pentru terapii in doua scoli gimnaziale speciale din Bucuresti nr.1 si nr.5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu