marți, 1 aprilie 2014

 

La Asociatia Tottoro a avut loc in perioada 29-31 martie 2014 cursul de instruire in terapie Snoezelen, in cadrul proiectului "Snoezelen, o abordare inovatoare", co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman http://www.swiss-contribution.ro/
Cursul a fost sustinut de David Grupe, Presedintele Asociatiei International Snoezelen Elvetia, lector si terapeut Snoezelen experimentat.  
La acest curs au fost instruiti 12 voluntari care vor sustine in total un numar de180 de sesiuni de terapie Snoezelen pe parcursul unui an, pentru un numar de 100 de copii (60 copii cu deficiente de intelect si 40 de copii cu cancer) din Scolile Gimnaziale Speciale nr.1 si nr. 5 din Bucuresti si de la Institutul de Oncologie "Prof. Dr. Al. Trestioreanu", in cele doua camere Snoezelen (o camera la Asociatia Tottoro si o camera la Asociatia PAVEL) si cu echipamentele mobile in scolile mai sus mentionate.
Toate echipamentele de stimulare si de relaxare Snoezelen au fost achizitionate prin proiect.
Expertul David Grupe va oferi supervizare pe tot parcursul sesiunilor de terapie Snoezelen. 
Datele obtinute in cadrul sesiunilor Snoezelen vor fi folosite la realizarea cercetarii privind beneficiile acestei terapii. Rezultatele cercetarii vor fi diseminate la seminarul din luna decembrie si in publicatii de profil, precum si la Conferinta Internationala Snoezelen din 2015.
Vom organiza un eveniment de lansare a camerelor Snoezelen in luna iunie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu