vineri, 24 mai 2013

Ce ar fi cel mai grozav in vara aceasta?
Sa petrecem cat mai mult timp alaturi de copii. Fie ai nostri, fie ai altora. Sa ne bucuram de veselia si sinceritatea lor, de felul lor curios de a privi lumea. "Dar aici ce este? Asta ce este? Pot sa ma uit? Vreau si eu sa vad. Vreau si eu sa fac asta." Cateva din expresiile mult auzite atunci cand te afli in preajma copiilor si pe care noi adultii usor, usor parca le uitam sau le spunem cu vocea mintii.
Atunci cand vedem ochisorii copiilor sclipind de bucuria ca au inteles ceva sau au invatat ceva, eu cred ca este un moment miraculos, pe care copiii stiu sa-l faca vazut unui ochi doritor sa-l surprinda.
In activitatea mea de logoped sper si fac tot posibilul sa surprind in ochisorii copiilor cu care lucrez aceasta sclipire, precum si bucuria unei reusite personale. Reusita poate sa para mica unora dar in fapt sa fie uriasa pentru acel copil.
Trebuie sa ne dorim fericirea copiilor si nu doar a copiilor nostri si mai trebuie sa-i ajutam sa obtina succesul in ceea ce fac. Copiii au nevoie de multa atentie si dragoste, iar din punctul meu de vedere dragostea inseamna printre altele si atentie.

Copiii au nevoie sa se joace si sa fie expusi la stimuli diversi. Ei trebuie sa fie incurajati sa exploreze si sa indrazneasca, astfel isi dezvolta increderea in sine si independenta. Este umitor de cat de multe pot face copiii, trebuie insa lasati sa faca. Invatati-va copilul sa fie responsabil!
Nu-i abandonati pe copii in fata televizorului! Se crede ca atunci cand copilul vizioneaza ceva la televizor este atent. Cumva adevarat, doar ca este o atentie controlata de imagini care se schimba cu o viteza mult prea mare pentru ca ei sa retina sau de multe ori sa inteleaga despre ce este vorba. Copiii obisnuiti sa-si petreaca mult timp in fata televizorului, de multe ori, intampina dificultati in a se concentra suficient cat sa duca o sarcina la bun sfarsit sau devin neinteresati de activitatile statice si care nu implica spectaculozitate. Daca inchidem televizorul si ii invatam sa se joace copiii sunt mult mai castigati, insa trebuie sa o facem cu drag.
Atunci cand parintii isi petrec timpul cu copiii le transmit mesajul iubirii.
Ne propunem sa postam timp de o luna in fiecare zi cate o activitate pe care o puteti realiza cu copiii.
Ne pregatim pentru vacanta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu